Oldalak

2011. április 26., kedd

Marilyn Monroe 2. rész


Norma Jeane,( Marilyn Monroe) Dougherty-vel kötött házassága után Hollywoodhoz való közeledés érdekében modellkedni kezdett. Első ügynöksége a Blue Book volt, ami által 33 címlapfotója jelent meg. Töretlenül járt meghallgatásokra a Fox Filmstúdiójába, 1947-ben meg is kapta első szerződését, de nem kapott jelentős szerepet,itt még csak pár villanásnyi szerepet kapott.
Amikor már Johnny Hyde megjelent,- aki természetesen egyből beleszeretett Normába- igen jó nevű ügynök volt. Haláláig hűségesen szívére vette a dolgát, de az igazi áttörés még mindig váratott magára.
Mindent Éváról c. film után már azért ezrével jöttek a rajongó levelek, de még mindig nem volt a zsánere a Fox igazgatójának Monroe. Az igazi áttörést a Niagara c. film hozta.
Monroe következő férje Joe DiMaggio, az akkori Amerika legnagyobb baseball legendája volt. Az ő házasságukat az hátráltatta, hogy Joe féltékenysége miatt derékbe akarta törni párja karrierjét.Frigyük vége ott lett, amikor a Hét év vágyódás c. filmben lévő szoknya-felfújós jelenet jött. Az utcán vették fel. Joe látta a jelenetet és a több ezer rajongót, ekkor összepakolt és elment.
Válásuk után csodálatos barátkora találtak egymásban, bár Joe még mindig imádtam Merilynt. Így mindig számíthattak egymásra.
Folytatás legközelebb

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése